PERSONVERN

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi i Header samler inn, og bruker personopplysninger

Header er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Header ønsker å ivareta personvern på en god og forsvarlig måte og implementerer derfor kontinuerlig tiltak for å sikre personopplysninger best mulig. Herunder bruker Header utelukkende krypterte forbindelser for overføring av informasjon.

Behandling av personopplysninger på våre nettsteder

Våre nettsteder omfatter vårt hoveddomene Header.no, samt våre underdomener.

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. For eksempel nyhetsbrev, kontaktskjema,  ta kontakt via chat eller andre skjemaer. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av websidene lagres på servere til vår leverandør SYSE AS.

Utlevering og formål med behandlingen av personopplysninger

Header utleverer ikke dine personlige opplysninger til andre parter enn beskrevet i dette dokument, med mindre vi er pålagt å gjøre dette ifølge lovverket eller som følge av rettslige pålegg.

Formålet med behandlingen av personopplysninger er å gi brukerne en så god opplevelse av nettsiden som mulig, samt å tilby brukerne de tjenestene de måtte ønske å benytte seg av.

Rettslig Grunnlag for behandling av personopplysninger

Vårt rettslige grunnlag for innsamling og behandling av personopplysninger beskrevet i dette dokumentet avhenger av personopplysningene det gjelder og hvilken sammenheng de samles inn i.

Vi vil normalt bare samle inn personlig informasjon hvor vi trenger den personlige informasjonen for å komme i kontakt med deg; hvor prosessering er innenfor vår legitime interesse og ikke styrt av dine rettigheter; eller hvor du har gitt oss samtykke til å bruke de. Vi har legitime interesser i å drifte våre tjenester og kommunisere med deg slik det er forutsatt for at vi skal kunne yte tjenesten. For eksempel når vi besvarer henvendelser, forbedrer vår plattform, markedfører, eller for å undersøke driftsavvik eller forebygge ulovlige aktiviteter.

I noen tilfeller kan vi ha en rettslig forpliktelse til å samle inn personopplysninger om deg, eller må på annen måte trenge din personlige informasjon for å beskytte dine interesser, eller de til andre enkeltpersoner. Hvis vi ber deg om personlig informasjon for å ivareta et rettslig krav, eller for å lage en kontrakt med deg, så skal vi gjøre dette tydelig for deg når det skjer og informere om bruk av opplysningene er pålagt eller nødvendig, eller ikke (i tillegg til mulige konsekvenser hvis du ikke gir disse personopplysningene).

Hvilke personopplysninger behandles?

De personopplysningene som samles inn er de opplysningene du selv velger å oppgi når du melder deg på events eller fyller ut skjema for at vi skal kunne kontakte deg. Dette er opplysninger om navn, e-postadresse, telefonnummer og firma, samt øvrig informasjon som måtte sendes oss i skjemaer eller via chat-tjeneste.

I tillegg bruker Header Cookies som henter inn begrenset informasjon eks. IP adresse via nettleser. Les mer om Cookies i avsnitt under.

Kryptering

Alle Headers nettsteder bruker kryptering (SSL). Vår CDN leverandør dekrypterer og re-krypterer kommunikasjonen på sine CDN-noder. En egen databehandleravtale mellom Header og Syse regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Opphavsrett og innhold

Innholdet på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett for Header AS med tilknyttede selskaper eller selskapets lisensgiver.

“Do not track” innstillinger, Innsyn, retting og sletting av persondata

Vi respekterer “Do not track”-innstillinger fra nettlesere på våre nettsider. For innsyn, retting og sletting av persondata ber vi deg ta kontakt til vår firmaadresse på post(at)header.no. For å sikre personvern og sikkerhet vil vi ta rimelige skritt for å verifisere din identitet før retting og sletting.

Cookies – informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Header sine systemer for databehandling

WordPress

Header sine offentlige websider er basert på WordPress. Disse skjemaene omfatter ofte personopplysninger som navn, e-post, selskapsinformasjon og telefonnummer. Alle skjemaer som brukes på nettsiden lagrer informasjon i WordPress, og innsamlet informasjon slettes så snart formålet for innsamlingen ikke lenger er gyldig.

Google Ads

Header bruker Google Ads (tidligere Google adwords) til søkemotormarkedsføring. For å målrette og forbedre vår markedsføring gjennom Google Ads blir informasjon om følgende handlinger sendt til Google Ads

  • Gjennomført kontaktskjema på nettsiden
  • Trykk på lenker til epost og telefon på nettsiden
Google Analytics

Header bruker Google Analytics til webstatistikk på våre offentlige nettsider. Google Analytics samler informasjon om besøk og bruksstatistikk på våre nettsider ved hjelp av et javascript. Google Analytics er konfigurert til å ikke samle personopplysninger, herunder å anonymisere IP-adresser.

Header har egen databehandleravtale med Google Analytics

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Header har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i et av Header sine systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Header ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 60 dager, med mindre andre spesielle grunner ligger til grunn.

Kontaktinformasjon

Adresse: Header As – Norevegen 6 – 5542 Karmsund

Epost: post(at)header.no

Telefon +4752828384

Meny